perjantai 31. elokuuta 2012

310812

Noni.

Viime viikonloppu menikin sitten mailla vierahilla. Perjantaiaamuna startattiin. Suuntana alkuunsa Keminmaa, jossa tehtiin ruokatankkaus. Siitäpä sitten pian loikattiin rajan yli, ajetiin Luleån suuntaan. Sieltä matka jatkui Arvidsjauriin, Arjeplogiin ja rajan yli Norjan puolelle, kivenheiton matkan päähän Napapiiriltä; Krokstrandiin.

Pätkän haasteellisin osuus oli tämä. Heti rajan jälkeen matka taittui vuoren seinämää pitkin. Tuli äitiä ikävä - pudotus oli HURJA ja siitähän se alkoi heti tien vierestä. Y-Ö-K !!! En tiiä että mitä ois tasamaantallaajakuskeille tapahtunut, jos nuo rekat ois tulleet sielä vuoritiellä vastaan, eikä vasta alhaalla...
Loppupätkä ennen majapaikkaa..

Krokstrandissa pitikin sitten melkolailla heti kun kamat oli purettu, ni häipyä tsekkaileen mestoja. Niitähän siellä riitti. Nää kuvat on perjantai-illalta ja lauantaipäivältä.Piti mennä Norjaan, että näki komeimman (tupla)sateenkaaren ever.Krokstrandista lähettiin Mo i Ranaa kohti. Matkalla oli tunneli ja itteasiassa Mo i Ranan jälkeen oli rakenteilla toinen tunneli, se vaikutti jo melkoisen pitkältä.... E12 ajettiin takas Ruotsin puolelle, Storumanin kautta Arvidsjauriin, jossa oltiin Laponia-hotellissa yö, ennen kuin sunnuntaina ajeltiin Ikean kautta kotiin :)


Siinäpä se. Itse mejäkokeesta ei jäänyt mainintaa historiankirjoihin. Solelle ja Putille nollat, Mette-Mannonen saalisti sentäs kakkosen. Oli haastavat maastot, hieman eri kaliiberia kuin mihin on totuttu ;)